23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkent Lefkoşa’da tören düzenlendi…

Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Ersan Saner, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Anamuhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, KTBK Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, diğer üst düzey askeri yetkililer, dernek kurum ve kuruluş temsilcileri yer aldı.

 

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi.

 

Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’deki törenlerde de anıtlara çelenkler konuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi…

 

Ülkedeki bazı Belediyeler, çocuklara ve kent sakinlerine 23 Nisan Coşkusunu yaşatmak için 2 yıldır farklı etkinlikler düzenleyerek, coşkuyu kent sakinlerinin ayağına taşımaya çalışıyor.

 

Girne Belediyesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan’da Girne sokaklarında renkli bir kutlama gerçekleştirdi.

 

Girne Belediyesi’nin şekerci dükkanı konseptiyle, rengarenk balonlar ve bayraklarla süslediği araç ve tren Girne’deki sokaklardan geçerek, balkonlarda, sokaklarda heyecanla bekleyen çocuklara keyifli dakikalar yaşattı.

 

Alsancak Belediyesi de, beldede benzer bir etkinlik düzenleyerek, 23 Nisan coşkusunu Alsancak sokaklarına taşıdı.

 

 

Joker Brass CYP Bandosu, bayraklar ve balonlarla süslenmiş araçlarla Alsancak sokaklarını dolaşarak, 23 Nisan coşkusu yaşattı.

 

Başkent Lefkoşa’da ise Lefkoşa Türk Belediyesi El Ele Çocuk Merkezi’nde kreş hizmeti alan çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şarkılarla ve oyunlarla kutladı.

Çocukların 23 Nisan şarkısını hep beraber söylediği kutlamada, oyunlar oynandı, eğlenceli aktiviteler düzenlendi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl evlerinde kutlayan çocuklar için bir sürpriz de Türk Yıldızları’ndan geldi.

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK, çocuklar için özel uçuş gerçekleştirdi. Bu özel gösteri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda TRT ile aynı anda BRT ekranlarından da yayımlandı.

[ad_2]

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde kutlandı