20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Lefke’de düzenlenen törenlerle kutlandı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Lefke’de düzenlenen törenlerle kutlandı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Lefke’de düzenlenen törenlerle kutlandı


20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 46. yıldönümü nedeniyle Lefke’deki ilk tören Lefke Şehitliği’nde düzenlendi.

Tören, protokol sırasına göre şehitliğe çelenklerin konulmasıyla başladı.

 

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam eden törende, daha sonra şehitlik özel defteri imzalandı.

Buradaki tören, din görevlisi tarafından şehitler için dua okunmasıyla sona erdi.

Lefke’deki ikinci tören, Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.  Tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.Törende daha sonra protokol tarafından tören birlikleri denetlenerek halkın bayramı kutlandı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan 2.nci Piyade Alay Komutanlığı’ndan Üsteğmen Nur Göçer, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesi hakkında bilgiler vererek, Kıbrıs Türk Halkı açısından 20 Temmuz’un öneminin büyük olduğunu ve o günün Enosis’e dur denilen, Türk ve Rum toplumuna özgürlüğün getirildiği gün olduğunu söyledi.

Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Kubilay Öğütveren de 20 Temmuzun Kıbrıs Türkü için önemine değinerek, 1974 Barış Harekatı sürecinde yaşananları anlattı.Konuşmaların ardından Lefke İstikal İlkokulu öğrencisi Yiğit Şimşek ‘Benim İki Bayrağım Var’ adlı şiiri okudu.Tören, resmi geçitle tamamlandı. (BRT)