13’üncü Spor Şurası gerçekleştiriliyor – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakanlık tarafından düzenlenen 13’üncü Spor Şurası, ülkeden ve Türkiye’den üst düzey protokolün katılımıyla Girne Acapulco Hotel’de gerçekleştiriliyor.Üç gün sürecek Şura’da ülke sporunun gelişimine katkıda bulunacak tavsiye kararlarının alınacağı komite çalışmaları yapılacak.

Şuranın açılışında konuşan Şura Genel Sekreteri Hüseyin Ekmekçi, şuradan çıkacak kararların takibi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Ekmekçi, “Şurada önümüzdeki dönem ülkenin spor politikasını oluşturacak bir fikir ortaya çıkacak. Ana muhalefetin de hükümetin de sonraki süreçte ülke sporuna yön verecek olanların ve şuradan çıkacak kararların uygulanmasına katkı sağlamalarını istiyoruz. Ülkemizde seferberliğe ihtiyaç var” dedi.

TC Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da, 13’üncü spor şurasına katılmak için KKTC’ye geldiğini anımsattı.

TC Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Sporun uluslararası tanıtımda büyük yeri var. Sporun gücünü asla unutmamak lazım, sporda bağımlılıkla mücadele en önemli görevlerimizden biridir. Sporun bir yaşam tarzını olduğunu gençlerimize anlatmak gerekiyor. KKTC ile spor alanında her türlü işbirliğine hazırız” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ünal Üstel de, İsrail-Filistin saldırılarına dikkat çekerek, dünyanın bu konuda duyarsızlığını koruduğunu ve bir an önce ateşkes olması gerektiğini söyledi. Üstel, konuşmasında, “bu savaşta masumların ölmesini şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başbakan konuşmasında, 5 yıl aradan sonra 13’üncü spor şurasının toplanmasının büyük heyecanı içerisinde olduklarını belirtti. Üstel, Başbakanlık ile Spor Dairesi himayesinde ve şuranın kendilerinin hükümeti döneminde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üstel, “Sporun gelişmesine, sporcu sayısı artmasına ve sporun planlı şekilde büyümesine önem gösteriyoruz. Yoğun çaba ve mesai harcandı. KKTC yıllardır sportif ambargolar altında olmasına rağmen gençler sayesinde bir imkansızı başardı, hem ülke içinde hem yurt dışında önemli başarılara imza atıyorlar. Sıkıntılara rağmen göseterilen başarı takdire şayandır. Spora azimli gençler varken bize düşen görev onlara sunduğumuz imkanları artırmaktır. Spor şurası ve sonuçlarını önemsiyoruz. Şurada ortaya çıkacak sonuçlar hükümetin yol haritası olacak” dedi.

Spora yaptıkları katkıların açık olduğunu ancak yeterli olmadığını kaydeden Üstel, 2024 yılında tesisleşme anlamında seferberlik ilan edeceklerini belirtti.

Üstel, “Sıfırdan başlayacağımız yeni projeler var. devlet olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Spor alt yapısı ile olayı kapatamayız, sporu ve sporcuyu desteklemeliyiz. Alt yapıyı güçlendirip sporcu desteğini artıracağız. Federasyonla birlikte canla başla çalışacağız. Dünya ile kucaklaşmaya yelken açtığımız bugünlerde bayrağı dalgalandırmak önemlidir. Spor ambargolarına karşı takım ve bireysel anlamda sporcuların gelişmesi için üzerimize düşenler var. Sporcuların tamamını ve yurt dışında temsil eden sporcular için ortaya vizyon koyduk. TC ile her alanda gelişen işbirliğimizi spor alanında da ileriye taşımalıyız, her alanda yanımızda olan TC, spor alanında da olacaktır” dedi.

Başbakan, dünyanın KKTC’ye uyguladığı ambargoların hafifletilmesi yönünde Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte çalışma isteğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, Kıbrıs Türkü Halkı’na uygulanan ambargolara dikkat çekti ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinde bu konuyu da gündeme getirdiğini hatırlattı.(SES) Tatar, Kıbrıs Türk Halkı’nın geçmişte yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Kıbrıs Türkü’nün bugün ambargolar yoluyla dünyadan tecrit edilmeye çalışıldığını anlatan Tatar, Anavatan Türkiye’nin tüm bunlara rağmen her zaman Kıbrıs Türk Halkı’nın yanında olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin en önemli takımlarında futbol oyanmış,Türkiye milli takımlarında yer almış ve uluslararası alanda ses verebilmiş Kıbrıslı Türkler olduğunu belirterek, “onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının başarılarıyla her zaman kendinden söz ettirmeyi başardığını kaydeden Tatar, görevlerinin devleti örgütleyebilmek ve gençlerin çağdaş değerlerle spor yapmaları için tüm imkanları seferber etmek olduğunu vurguladı.

Spor alanında yatırımlara ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Tatar, gençleri eğitebilmenin ve onlara umut verebilmenin herkesin görevi olduğunun altını çizdi.

Geleceğe yürürken karamsar olmamak gerektiğini kaydeden Tatar “Engelleri aşacağımıza inanıyorum. Gençlerimize ve öğretmenlerine güveniyoruz.

Spor Şurası’nın başarılı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

BRT

13’üncü Spor Şurası gerçekleştiriliyor – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.