‘100.Yıl Teknoloji Odası’;TİKA tarafından Alayköy İlkokulu’na yaptırılan odanın açılışı gerçekleştirildi – BRTK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA) tarafından Alayköy İlkokulu’na yapılan 100’üncü Yıl Teknoloji Odası’nın açılışı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, ardından okul korosu şarkı seslendirdi.

Törende konuşan Alayköy İlkokulu Müdürü Özden Ünbay, açılışı yapılan odanın robotik kodlama eğitimleri için kullanılacağını söyleyerek, TİKA’nın odaya 4 laptop, 6 tablet ve 10 lego seti aldığını kaydetti.

TİKA Lefkoşa Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş da, TİKA’nın faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, 50 devlet okulunda yürütülen proje ile çocukların dijitalleşen yeni dünyaya uygun eğitim alabilmesine katkı koyduklarını anlattı.Küçükçavuş’a konuşmasının ardından teşekkür plaketi de verildi.GÖRÜNTÜ

İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı da, gelişen dünyaya ayak uydurmak için teknolojiyi yakından takip etmek gerektiğini ifade ederek, teknoloji ve klasik eğitim bir arada yürütüldüğünde daha faydalı olunabildiğini belirtti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise açılışa katılan en önemli kişilerin çocuklar olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, geleceği inşa edecek olanların da çocuklar olduğunu söyledi.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere seslenerek, “Yeni nesli sizlerin eseri olacaktır” dediğini de anımsatan Feyzioğlu, yeni nesilleri pırıl pırıl yetiştiren öğretmenlere teşekkür etti.

Çocuklara kendi görevi ve TİKA’nın faaliyetleri hakkında da bilgi veren Büyükelçi, Türkiye ve KKTC’nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de bir arada olacağını, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Benim İki Bayrağım Var” şiirinde bunu çok güzel bir şekilde ifade ettiğini söyledi.

Atatürk’ün, “Beni görmek demek, yüzümü görmek demek değildir, düşüncelerimi anlamak ve hislerimi kavramaktır” sözlerini de hatırlatan Feyzioğlu, sözlerine şöyle devam etti;“O, dünyaya gelmiş en büyük liderlerdendir. Önce düşmanı, sonra cehaleti yenme savaşı verdi. O olmasaydı, biz de olmazdık. Türkiye 100 yılını ve ikinci yüzyıla girişimizi kutluyoruz. O ikinci yüzyılı da siz çocuklar inşa edeceksiniz. Onu okuyun, ideallerini anlayın. Siz, başı dik, gururlu, özgüvenli, bilgi ile donanmaya hazır Türk çocuklarısınız”

Büyükelçi konuşması çocuklarla birlikte “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sonlandırdı.

Konuşmaların ardından, 100. Yıl Teknoloji Odası’nın açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra Büyükelçi Feyzioğlu, beraberindeki yetkililerle birlikte okulu gezdi, eksiklikler hakkında bilgi aldı.

brt

‘100.Yıl Teknoloji Odası’;TİKA tarafından Alayköy İlkokulu’na yaptırılan odanın açılışı gerçekleştirildi – BRTK

Yorumlar kapalı.