10 Okul Aile Birliği ortak açıklama:Çözüm odaklı ve yapıcı adımlar atılması için köprü görevi görmeye hazırız – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

10 Okul Aile Birliği ortak açıklama:Çözüm odaklı ve yapıcı adımlar atılması için köprü görevi görmeye hazırız

[ad_1]

10 Okul Aile Birliği, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem ile ayrı ayrı yaptıkları görüşmelerin ardından ortak açıklama yaptı.

Açıklamada “Doğan anomalinin düzeltilmesi ve tarafların uzlaşmasını sağlaması amacıyla önce Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ardından da Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem’e yaptığımız ziyaretler ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır” denildi.

Açıklamada “Bizler öncelikle Eğitim Bakanlığı ardından da çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerden, çözüm odaklı ve yapıcı adımlar atmasını beklemekteyiz. Bunun için arada köprü görevini görmeye de hazırız” ifadeleri kullanıldı.

Açıkamada şu ifadeler yer verildi:

“Amacımız ne Bakanlığın yapmış olduğu uygulamaları savunmak ne de öğretmenlerimizin grevini kırmaktır. Tek derdimiz, ki O’nların da aynı duyguları paylaşmasını bekliyoruz, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın sağlıklı eğitim görmesidir.. İlerleyen günlerde Okul Aile Birlikleri olarak, yasayla ön görülen federasyon oluşumu için de adım atacağız. Bizler, çocuklarımız için elimizden geleni ortaya koyduk ve koymaya da devam edeceğiz.”



[ad_2]