1 Ağustos nedeniyle Ankara’da resepsiyon verildi..Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler: Kıbrıs bizim milli meselemizdir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı nedeniyle Ankara’da da resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan da katıldı.

Resepsiyonda konuşan Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Kıbrıs, bizim milli meselemizdir. Bu nedenle Kıbrıs meselesinin, Kıbrıs Türk halkının meşru çıkarlarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde bir an önce çözüme kavuşturulması, ülkemizin en önemli önceliklerinden biridir.” ifadesini kullandı.

Geçmişten süregelen ve artık miadı dolmuş söylemlerin çözüm çabalarına katkı sağlamadığının anlaşılması gerektiğini belirten Güler, “temennimiz, adada Kıbrıs Türk halkının haklarını görmezden gelen tek taraflı adımlardan kaçınılması, bu yönüyle tarihi ve mevcut gerçeklerin doğru tanımlanması, bölgede gerilimi artırmaya yönelik eylem ve söylemlerden uzak durulması, yıllardır çözümsüzlüğe mahkum edilen Kıbrıs sorununun uluslararası hukuk temelinde, barışçıl, eşit ve adil bir şekilde çözülmesine yönelik güçlü bir iradenin gösterilmesidir. Bilinmelidir ki Kıbrıslı kardeşlerimizin kazanılmış hakları olan egemen eşitlikleri ve eşit uluslararası statülerinin teyidi, bizler için olmazsa olmazdır. Muhataplarımızdan da Kıbrıs Türkü’nün ve Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarına saygılı olarak hareket etmelerini bekliyoruz. Uluslararası camiayı da adil ve kalıcı bir çözüm için destek olmaya, sadece bir tarafın iddialarını desteklemeyi bırakıp konuya makul ve mantıklı bir şekilde yaklaşmaya davet ediyoruz” dedi.

Adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki çağrısını yineleyen Güler, barış, istikrar ve işbirliğinin hakim olduğu bir Kıbrıs ve Akdeniz için gayretlerini sürdüreceklerini söyledi.

Son dönemde Yunanistan ile Türkiye arasındaki olumlu gündemin sürdürülmesinin çözüme yönelik iradeye ulaşılması açısından önemli olduğunu belirten Güler, “Ancak her zaman dile getirdiğimiz gibi, barışçıl bir çözüm için çaba gösterirken milli menfaatlerimizden asla taviz vermeyeceğimiz de bilinmelidir. Hem Kıbrıslı kardeşlerimizin güvenli, huzur ve refah içinde yaşadığı bir geleceği inşa etmek hem de Türkiye’nin Akdeniz’deki hak ve menfaatlerini korumak için kararlılığımız tamdır.” Dedi..

Türkiye’nin kararlı duruşuyla KKTC ve kardeş Kıbrıs halkının geleceğe daha güvenle baktığını, güçlü yarınlara, emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Güler,Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nın Ada’daki barış ve güvenliğin teminatı olduğunu belirtti.

Güler, “Türk Silahlı Kuvvetleriyle birlikte omuz omuza görev yapan KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı da Mücahit ruhuyla, Kıbrıs Türkü’nün şanlı sancağını büyük bir gururla taşımakta, adadaki barış ve istikrarın teminatı olarak büyük bir şevkle görev yapmaktadır. Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Garanti ve İttifak Antlaşmaları çerçevesinde Kıbrıslı kardeşlerimizin huzur ve güvenliği ile refahı için elinden geleni yapmaya, yanlarında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

brt

1 Ağustos nedeniyle Ankara’da resepsiyon verildi..Türkiye Milli Savunma Bakanı Güler: Kıbrıs bizim milli meselemizdir

Yorumlar kapalı.