Türkiye’de hafta içi 21:00-05:00 arası, hafta sonu tam gün sokağa çıkma kısıtlaması – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

Türkiye’de hafta içi 21:00-05:00 arası, hafta sonu tam gün sokağa çıkma kısıtlaması




Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Buna göre hafta içi 21:00-05:00 arası, hafta sonu tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Kabine toplantısının ardından konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni ek tedbirleri açıkladı. Bu kapsamda Erdoğan, ”Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır” açıklamasını yaptı. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması kararı ise yarın gece başlıyor.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“- Vaka sayılarının 30 bine dayanmış olması hepimizin çok daha dikkatli ve sabırlı davranması gerektiğini gösteriyor.

– Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan bu tür tedbirler dışına bir çare bulunmuyor. Öncelikle TMM diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına en sıkı şekilde riayet etmelerini istiyoruz. Salgın tedbirlerine de harfiyen uymasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızdan salgın tehdit olmaktan çıkana kadar kalabalığa karışmamalarını, evde bile dikkatli davranmalarını istiyoruz.

– Mevsim itibariyle soğuk algınlığı ve gribin de artması sağlık sistemimizdeki yükü ağırlaştırmıştır. Sağlık çalışanlarımızın gayretine en büyük teşekkürümüz, onların yükünü artırmamak olacaktır.

– 83 milyon hep birlikte seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Sağlık çalışanlarımızın gayretlerini değersizleştirmek için yapılan spekülasyonlara karşı dikkatli olmalıyız.

– İlk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yapmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız ücret ödemeden aşıya erişebilecek. Önümüzdeki günlerden itibaren aşının uygulaması yapılacak

– Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21:00’den pazartesi sabahı 05:00’e kadar kesintisiz devam edecektir. Yani cumartesi-pazar artık evlerimizdeyiz.

– Cenaze namazları 30 kişi ile kılınacak.

–  Üretim tedarik lojistik sağlık tarım orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market kasap gibi işletmeler ile eve paket servisi verecek yerler hafta sonu kısıtlamasının dışındadır.”