‘TSK Kıbrıs’ta barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir’ – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

‘TSK Kıbrıs’ta barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir’

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakanlığın faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi…

Burada konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğinde görevli Hava Muhabere Binbaşı Pınar Kara Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan meşru haklarına dayanarak kendi kıta sahanlığında sismik araştırma faaliyetlerini sürdürdüğü bilgisini paylaştı.

Binbaşı Kara, Bu çerçevede, TSK tarafından Oruç Reis ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemilerine Akdeniz’de, Fatih sondaj gemisi ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nınsismik veri toplama projesi kapsamında faaliyet gösteren sismik araştırma gemisine Karadeniz’de, refakat ve koruma görevleri icra edildiğini anlattı.
Kara Türkiye’nin Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam ettiğini de vurguladı.
Kara ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir’ dedi.
Binbaşı Kara, Yunanistan’ın, bölgede gerilimi tırmandırmaya, provokatif taciz ve ihlallerini sürdürmeye, diyalog yerine sürekli üçüncü taraflara gitme yolunu seçerek uzlaşmaz bir tutum sergilemeye devam ettiğini ifade etti.
Kara ‘Yunanistan 23 Kasım tarihinde aynı gün içerisinde yayınladığı, 2’si daha önce tarafımızdan ilan edilmiş atış/eğitim sahaları ile çakışan, gayri askeri statüdeki adaları kapsayan 3 NAVTEX ilanıyla kışkırtıcı tutumunu devam ettirmektedir’ dedi.
Türkiye karşıtlığında birleşerek Ağustos ayından itibaren tatbikat üzerine tatbikat düzenlemek suretiyle Akdeniz’de gerginliği tırmandırma çabalarına Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın bir yenisini daha eklediğini belirten Binbaşı Pınar Kara, 30 Kasım’da Mısır açıklarında başlayacak Fiili Müşterek Birleşik tatbikata, 5 ülkenin deniz ve hava kuvvetleri unsurlarıyla katılacağını ve tatbikatın 6 Aralık’a kadar devam edeceğini söyledi.

Türkiye’nin her zaman sorunların barış, diyalog, iyi komşuluk ve müttefiklik ruhu içerisinde çözülmesinden yana olduğunu belirten Kara, “Söz konusu tatbikat gerginliği arzulayan, barış ve diyalogdan kaçan tarafları bir kez daha göstermiştir.” Değerlendirmesinde bulundu.

 



[ad_2]