TİKA’dan kadın girişimcilere destek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

TİKA’dan kadın girişimcilere destek




 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA, KKTC’deki kadın girişimcilerin üretimde yer alabilmelerine ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla çeşitli alanlarda destek projesi başlattı.

TİKA Lefkoşa Program Ofisi, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Serdarlı Belediyesi ve Antik Mağusa Vakfı iş birliği ile başlatılan projeyle, kırsal kesimdeki kadın girişimcilere, yeni ürün dizaynı, geleneksel girişimcilik, piyasayı tanıma ve girişimcilikte büyüme gibi alanlarda eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Serdarlı Belediyesinde düzenlenen eğitim programının açılışında konuşan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay, kadın emeği olmadan bir toplumun ileri gitmesinin mümkün olmadığını kaydederek kadınların ürettiği kadar toplumların ürettiğini söyledi.

Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım da böyle bir programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Serdarlı Belediyesi olarak üreten kadınları destekleyeceklerini ifade etti.

TİKA Temsilcisi Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ise tüm kadınlara emeklerinden dolayı teşekkür etti. Küçükçavuş, “Kıbrıs’ın geleneksel, el emeği ve sevginizi katarak yaptığınız ürünler Türkiye ve dünyanın başka ülkelerine taşındığı zaman çok anlam bulacak.” dedi.

TİKA Lefkoşa Program Ofisi’nin yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçtiğini söyleyen Küçükçavuş, programa katılan kadınları genel olarak TİKA’nın misyonu ve çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından kadınlar için düzenlenen ve 5 hafta sürecek kursun ilk bölümü başladı.