Saner: Yaraların sarılması için UBP elinden geleni yapacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Saner: Yaraların sarılması için UBP elinden geleni yapacak




 

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, partisinin  Girne İlçe Başkanı Özdemir Berova ile hortumda zarar gören Ozanköy ve Çatalköy  Sanayi bölgelerini ziyaret etti.

Saner, Girne bölgesinde hortumdan kaynaklanan zarar ziyanın boyutlarının  çok büyük olduğunu  söyledi.

Zarar ziyana uğrayan halktan tedirginlik yaşamamalarını isteyen Saner, UBP’li bakanların görevleri başında olduğunu hatırlattı.

Saner, “Zarar ziyanla ilgili hasar tespit çalışmaları Başbakanlık kriz merkezi başkanlığında ve kaymakamlıklar vasıtasıyla devam etmektedir. Çıkacak raporlar doğrultusunda halkımızın yaralarını sarmak için biz UBP olarak elimizden ne gelirse onu gerçekleştirmek için her yolu deneyeceğiz” diye konuştu.

Hükümet kurma çalışmalarına da değinen Saner, halkın beklentisi olan hükümetin kurulması için son 15 gündür komiteleriyle birlikte yoğun  bir tempoda çalıştıklarını ancak sonuç alınamadığını anlattı.

Saner, önümüzdeki süreçte de UBP olarak ülke demokrasisine katkıda bulunmak ve bir hükümetin kurulması için ellerinden gelen her türlü çaba ve katkıyı ortaya koyacaklarını vurguladı.

Covid 19’un yarattığı ekonomik sorunların aşılması için hükümete ihtiyaç olduğunu dile getiren Saner, bütçenin bir an önce geçmesi ve doğal afetten kaynaklanan zararların giderilmesi için de hükümetin şart olduğunu vurguladı.

Saner, yaşanan felaketlerden tek tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. (BRT)