‘Radar’ için eylem yaptılar – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

‘Radar’ için eylem yaptılar

[ad_1]

Geçitköy’deki hanelerin  Girne Güzelyurt Anayolunun hemen kenarında yer aldığını, köyde yıllardır   birçok genç ve çocuğun trafik kazası mağduru olduğuna dikkat çeken  Geçitköylüler, köye hız kamerası takılacağı yönünde yıllar önce kendilerine verilen sözün  hala yerine getirilmediğine dikkat çekerek  çocuklarının güvenliği için hız tespit kamerasının bir an önce takılması talebinde bulundu.

Ellerinde pankartlarla Girne-Güzelyurt Yolunu kapatan Geçitköylüler, yetkililerden , bir an önce köye hız kamerası yerleştirilmesini  talep etti.

Köy sakinlerinden  Talip Sancan, köyde birçok sorun bulunduğunu ancak, tüm haneleri anayol kenarında olan köyde, en önemli  ihtiyacın hız kamerası olduğunu  ifade ett,.

Köylerinde yıllardır önü kesilemeyen trafik kazalarında, birçok genç ve çocuğun yaralanıp sakat kaldığını kendisinin de bu mağdurlardan biri olduğunu söyleyen   Sancan, kendilerine yıllar önce hız kamerası yerleştirileceği yönünde verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesini  istedi.

Geçitköy Muhtarı  Bayram Avcı ise,  13 yıldır köye  hız kamerası takılması için uğraş verdiklerini anımsatarak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın , 2020’de kameranın takılacağı sözünü verdiğini , kamera için 1buçuk yıl önce çukur kazılmasına rağmen, hala kameranın  köye yerleştirilmediğini vurguladı.

Karşıyaka köyü güzergahında, 5 kilometrelik alanda, , sonuncusu 1buçuk ay önce takılan 4 hız tespit kamerası bulunduğuna dikkat çeken Avcı, haneleri yol kenarında olan köyde hız tespit kamerasının elzem olduğuna vurgu yaptı.

Köyde  meydana gelen kazalarda yaralanan sakatlanan ve platin takılan 20 kişi olduğuna dikkat çeken  Avcı, köyde çocuk parkı bulunmaması nedeniyle sokaklarda oynayan çocukları için, büyük tehlike altında olduğunu  kaydetti.

Bugün yolu 20 dakikalığına kapatarak taleplerini dile getirmek için sembolik bir eylem gerçekleştireceklerini söyleyen Avcı, 2 hafta içinde köye söz verilen kameranın yerleştirilmemesi halinde, kendi imkanlarıyla yolda hendek kazıp beton dökerek çocuklarının güvenliğini sağlamak için Girne-Güzelyurt yolunu trafiğe kapatacaklarını  vurguladı.

Eyleme katılan Geçitköylü vatandaşlar da , konuyla ilgili düşüncelerini dile getirerek , köylerine söz verilen hız tespit kamerasının bir an önce takılmasını talep ettiler.



[ad_2]