Öz yeğenine tecavüz eden sapık amca yeniden mahkemede – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTCManşet

Öz yeğenine tecavüz eden sapık amca yeniden mahkemede

Kardeşinin 12 yaşındaki kız çocuğuna 9 yaşından beri cinsel tecavüzde bulunduğu ortaya çıkan Fatih Bozkurt’un yargılanma süreci 21 Temmuz’da başlıyor.

YENİ SUÇLARI ORTAYA ÇIKTI

Aleyhindeki davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilebilmesi için ilk tahkikat duruşmalarına başlanılmak üzere dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan Fatih Bozkurt’un başka suçları da ortaya çıktı. İthamnamenin hazırlanabilmesi için davanın 21 Temmuz’a ertelenmesini isteyen Savcı Ahmet Özlemler, sanığın el konulan bilgisayarında yapılan incelemede, 3 farklı kadınla cinsel ilişkiye girdiği anların gizli kamera kayıtlarının bulunduğunu açıkladı. Ayşe BULUT    Kardeşinin 12 yaşındaki kız çocuğuna 9 yaşından beri cinsel tecavüzde bulunduğu 2019’un kasım ayında ortaya çıkan ve ülke genelinde büyük infiale neden olan Fatih Bozkurt, aylar sonra dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.    Fatih Bozkurt, aleyhindeki davanın Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilebilmesi için, itham edilerek davanın ilk tahkikat duruşmalarına başlanılması amacıyla dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ancak ithamname henüz hazır olmadığı için dava 21 Temmuz 2020 tarihine ertelendi.    İthamname ve dava dosyasının hazırlanması için yapılacaklar konusunda mahkemeyi bilgilendiren Savcı Ahmet Özlemler, yapılan soruşturma sırasında sanığın el konulan bilgisayarında yapılan araştırmada, 3 farklı kadınla cinsel ilişkiye girdiği anların gizli kamera kayıtlarının bulunduğunu açıkladı.    İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Tutku Candaş’ın huzurunda görüşülen dünkü celsede, söz alan İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, itham için henüz hazır olamadıklarını belirterek davanın 21 Temmuz’a ertelenmesini talep etti.

Meseleyle ilgili olarak alınan bazı video görüntüleriyle ilgili incelemelerin sürdüğünü ve hazırlanacak raporun sanık avukatına iletileceğini belirten Savcı Özlemler, davada önemli bir tanık olan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’in raporunun da henüz hazırlanamadığını ve raporun 1-2 gün içinde hazırlanacağını söyledi.    Sanığın bilgisayar kasasında yapılan incelemede, üç farklı kadınla farklı zamanlarda cinsel ilişkiye girdiği anların gizli kamerayla kayda alındığının da ortaya çıktığını vurgulayan Savcı Özlemler, bununla birlikte davada müşteki konumunda olan küçük kızla sanığın cinsel ilişkiye girdiğine dair itiraf mahiyetinde bir takım mesajların saptandığını açıkladı. Bu mesajları da döküm haline getirip sanık avukatıyla paylaşacaklarını dile getiren Savcı Ahmet Özlemler, tüm bunların yapılabilmesi için mahkemeden süre istedi.    Huzurundaki meselenin ciddiyetine vurgu yapan Yargıç Tutku Candaş, davayı itham ve ilk tahkikat duruşmalarına (PI) başlanılmak üzere 21 Temmuz 2020 tarihine tehir etti.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi

DT Kıbrıs Haber