Futbolcular siyah çelenk ve tabut bıraktılar – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Futbolcular siyah çelenk ve tabut bıraktılar




Futbolcular Derneği, Yaklaşık 200 futbolcunun, teknik adamların katıldığı eylemle Sağlık Bakanlığı’nın kapısına “futbolumuzu geri verin” yazılı siyah çelenk bıraktı, ardından KTFF’ye giden futbol camiası, KTFF önünde tabut kaldırdı. Oyuncuların bir kısmı giydiği formalarını tabut üzerinde bıraktı.

Futbolcular Derneği futbolun başlatılmaması nedeniyle yaşanan sıkıntılardan dolayı eylem gerçekleştirdi. Futbolcular Derneği yönetimi ile futbolcular bugün gerçekleştirdikleri eylemde önce Sağlık Bakanlığı önünde toplanarak “Futbolumuzu Geri Verin” başlıklı siyah çelenk bırakarak alkışlı protestoda bulundu. Daha sonra Futbol Federasyonu önünde toplanan yaklaşık 160 kişilik futbolcu grubu burada da eylemlerine devam etti. Eylemde Futbol Federasyon binası girişine tabut ve üzerine formalar futbolcular tarafından bırakıldı.
Futbolcular Derneği Federasyon temsilcisi Esin Sonay yaptığı açıklamada bugün 10 Kasım olması günün anlam ve önemine vurgu yaparak, futbolun oynatılması için alınacak olan her türlü karar onay vereceklerini belirtti.
Tek amaçlarının futbol oynamak olduğunu ifade eden Esin Sonay, maddi manevi kayıpları olan birçok arkadaşların olduğunu, Devletin 8.5 milyon TL katkının futbol başlamayacaksa ihtiyaçlı futbolculara dağıtılması talebinde bulundu.
Futbolcular kulüp başkanları ile gerekli görüşmeleri yapmasının ardından fedakârlıkta bulunabileceğinin altını çizen Esin Sonay, son yapılan açıklamalarda futbolun başlamamasının en büyük sebebinin maddi sıkıntılar olduğu ortaya çıktığını belirtti.
“Bizim tek çabamız futbol oynamaktır” diyen Esin Sonay, “futbol oynatılmayacaksa çıksınlar söylesinler bizde boşu boşuna beklenti içerisinde olmayalım” dedi.
Esin Sonay “Hiçbir açıklama yapmayan Sağlık Bakanlığını ve kulüplerden yetki almasına rağmen, sonuca varamayan ve tüm etken olarak futbolcu ve antrenörü gösteren Futbol Federasyonunu şiddetle kınıyoruz. “Futbolumuzu ve Gençliğimizi Öldürdünüz” gururu duyun” dedi.