Fikret Demirağ’ın, ölüm yıldönümü nedeniyle  Lefke’de anma etkinliği düzenlendi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

 Fikret Demirağ’ın, ölüm yıldönümü nedeniyle  Lefke’de anma etkinliği düzenlendi




 

Ülkemizin yetiştirdiği ünlü şair Fikret Demirağ, ölümünün 10. yıldönümünde anılıyor.

Bu çerçevede Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği öncülüğünde, Lefke Belediyesi, Lefke Turizm Derneği, Bademliköy Muhtarlığı ile bölge okullarının katkılarıyla ayrıca AB iki toplumlu diyalog geliştirme projesi destekleriyle, şairin doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Lefke’de anma etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte ilk olarak katılımcılar Leke’deki Ağaçlı Kahve’de buluştular, ardından ise şairin doğduğu ev ziyaret edildi.

Etkinlikte daha sonra Bademliköy Şiir Tepesi’nde şiirler okunarak, anılar paylaşıldı.
Organizeyle ilgili olarak BRT’ye bilgi veren Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği eski Başkanı Şair Tamer Öncül, festival şeklinde düzenlenen anma etkinliklerini pandemi nedeniyle bir günlük etkinliğe dönüştürdüklerini kaydederek, organizeye katkı koyan herkese teşekkür etti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da şair Fikret Demirağ’ın ülkemiz için ve özellikle Lefke için öneminin büyük olduğunu belirterek, etkinliğin sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.
Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği Başkanı Emel Kaya ve Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş da böyle bir etkinlikte bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, bu etkinliklerle Demirağı ve şiirlerini yaşatmaya devam edeceklerini kaydettiler.