Arıklı Güzelyurt’u ziyaret etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Arıklı Güzelyurt’u ziyaret etti

Arıklı Güzelyurt’u ziyaret etti


Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Erhan Arıklı Güzelyurt’u ziyaret etti. Arıklı Güzelyurt’ta çarşı ve pazarı dolaşarak esnafla sohbet etti.

Güzelyurt Gaziler Derneği’nde toplanan halka hitap eden Arıklı, Güzelyurt’un ve 40 köyün Akıncı tarafından Ruma teklif edildiğini iddia ederek, halktan topraklarına sahip çıkmasını istedi.

Arıklı konuşmasında, “Bu topraklar Mücahitlerimizin ve Gazilerimizin bize emanetidir. Kimse 45 yıldır sahibi olduğunuz bu toprakları sizden alıp Ruma peşkeş çekemez. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Rumlara diyor ki, mülkiyet problemini takas, iade ve tazminatla çözeceksiniz. 45 yıldır o mülklerde oturanları mağdur etmeyeceksiniz. Peki bizim adımıza masaya oturan Akıncı ne yapıyor? Adamlara harita veriyor. Çözüm adına Güzelyurt ve 40 köyü Ruma vermeyi teklif ediyor. Neymiş, çözüm olacakmış. Bunun adı çözüm değil, çözülmedir. Halkı yeniden göçmen durumuna düşüren bir çözüm mümkün mü?” iddiasında bulundu.

Öte yandan yarın Lefke’de yapılacak kahvaltı toplantısı artan bulaş sebebi ile iptal edildi.

Konu ile ilgili konuşan Seçim Komite Başkanı Turan Büyükyılmaz, “Genel başkanımızın talepleri doğrultusunda seçim kampanyamızı bir süre yavaşlatıyoruz. Yerel bulaşın bu kadar arttığı bir ortamda biz de sorumlu davranacağız” dedi.