3.Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

3.Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı




Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın dokuzuncu ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eroğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Tarih ders alınmak için yazılır.Kimse bize altın tepsi içinde özgürlük ve devlet yönetimi sunmadı. Kıbrıs Türk Halkı, Türkiye’ye, Anadolu’daki kardeşlerine güvenerek özgürlük mücadelesini sürdürdü, onun maddi ve manevi desteği, Türkiye’nin 20 Temmuz 1974 sabahı başlattığı Barış Harekatı ile üzerinde devlet kurduğu, güven içinde yaşadığı coğrafyaya kavuştu. Devletimizin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş milli mücadelemizin her aşamasında önemli görevler üstlenmiş, Kıbrıs Türkü’nü azınlık haklarına razı olmaya iteklenen bir toplum noktasından, devlet sahibi bir Halk olgusuna taşımıştır. Hizmetleri Kıbrıs Türk Halkı var oldukça unutulmamalı, yaptıkları iyi araştırılarak öğrenilmeli, onun mücadeleci yapısı, araştırmacılığı, bilgiye ve çalışkanlığa verdiği değer, yüksek tarih şuuru ve kararlılığı gelecek nesiller için yol gösterici olmalıdır.

Rahmetlik Kurucu Cumhurbaşkanımızla uzun yıllar Başbakan olarak çalışma fırsatım oldu. Kıbrıs Davası’nda hiç ters düşmedik. İkimizin de hedefi hep Kıbrıs Türk Halkı’nın kendi devlet çatısı altında refah ve güven içinde yaşaması, Anavatan Türkiye ile kardeşçe ilişkilerin her geçen gün biraz daha geliştirilmesi oldu. Rahmetli Kurucu Cumhurbaşkanımızı bir kez daha rahmet, şükran ve özlemle anıyorum. Gelinen noktada, Kıbrıs Türk Halkı’na yeniden, hiç bir şekilde kurulan devletimizden, özgürlüğümüzden, güvenliğimizden, topraklarımızdan taviz vermemesi çağrısında bulunmayı görev biliyorum. Eğer bazı aldatmacalara uyar can alıcı noktaları göz ardı eder, tavizler verilmesine göz yumarsak gelecek nesiller bunun bedelini çok ağır ödeyecektir.Tarihten ders almayanların kaderlerini ise acı bir şekilde başkaları yazar. Kurucu Cumhurbaşkanımızın hep belirttiği üzere Devletimize, egemenliğimize sahip çıkmak başlıca ödevimizdir.